Vi har lidt udfordringer med bestillinger der kun indeholder PDF eller download produkter
Ring venligst til os 71 99 54 64.

indkøbskurv

Vendepinde eller forkortede pinde

Som navnene vendepinde og forkortede pinde antyder, er der her tale om en teknik, hvor man vender strikketøjet og strikker tilbage, inden man er nået helt til enden af en pind. Når man vender tidligere og tidligere på pinden, kan man frembringe flotte kiler i sit strikketøj. Udover at lave kiler i forskellige farver, kan teknikken også bruges til at lave facon som f.eks. til hæl i strømper.

Teknikken er nem at have med at gøre, og den kræver kun, at man kender et par fif. Hvis man blot vender midt i en pind, får man et hul i strikketøjet, og vendepindeteknikken kræver derfor, at man efter vendingen tager første maske løs af og samtidig slår garnet om pinden. Dette omslag markerer samtidig tydeligt, hvor der er blevet vendt. Når man har strikket vendepinde det rigtige antal gange, strikker man en hel pind, hvor omslagene bliver strikket sammen med den maske, de er slået omkring. Vores teknikvejledning har udførlig instruktion med billeder, så du kan komme godt i gang.

Vendepinde kan give mange flotte effekter, specielt hvis man strikker med forskellige farver garn i kiler eller i striber, eller hvis man strikker med farveskiftegarn. Man kan vende kilerne i samme retning, og dermed lave en cirkel, eller vende kilerne hver sin vej, og få skæve striber i et ellers firkantet strikketøj.
Man kan strikke vendepinde i alle typer garn, vi har strikket i alt fra tyndt strømpegarn til tykt båndgarn af stof.
Herunder kan du se hvad vi i LiVi Strik indtil videre har brug vendepinde til.

Rigtigt god fornøjelse!
Vi kan ikke finde produkter, som matcher valget.