Vi har lidt udfordringer med bestillinger der kun indeholder PDF eller download produkter
Ring venligst til os 71 99 54 64.

indkøbskurv

Neverkont / Entrelac

Neverkont (som også kaldes entrelac) er en gammel strikketeknik, hvor der strikkes små firkanter på kryds og tværs, så det kommer til at ligne flettede bånd. Teknikken er sjov og meget populær, måske fordi den snyder øjnene til at tro at det er flettet.
I virkeligheden strikkes et felt ad gangen, og når et felt er færdigt, strikkes nye masker op langs feltet til at strikke et nyt felt. Dette gør det til en sjov teknik at strikke, fordi man hurtigt har strikket et nyt felt, og det giver fremdrift til projektet.
Der er mange anvendelsesmuligheder i neverkont-teknikken, da man kan strikke enten små eller store felter, en eller mange farver, og man kan strikke mønstre (for eksempel hulmønstre) i de enkelte felter. Derudover kan man vælge at strikke frem og tilbage (til eksempelvis tæpper og sjaler) eller man kan strikke rundt, hvis det skal bruges til sokker, pulsvarmere eller huer.

Neverkont-teknikken startes ved at slå masker op til et enkelt felt. Herefter strikkes der frem og tilbage over disse masker. Der strikkes det dobbelte antal pinde i forhold til antallet af masker på pinden. Når feltet er strikket færdigt, skal der slås nye masker op til det næste felt mod højre. Herefter strikkes frem og tilbage over de nye masker. Når der er strikket en række felter på denne måde, kan der strikkes tilbage mod den anden side ved at samle masker op mod venstre i kanten af de sidst-strikkede felt. Når der herefter strikkes frem og tilbage i feltet, strikkes den sidste maske sammen med en maske fra feltet til venstre for. På denne måde kommer felterne efterhånden til at hænge sammen.

Herunder kan du se vores strikkekits og opskrifter, som benytter neverkont-teknikken, og du kan også købe vores billedvejledning, hvor teknikken gennemgås trin for trin med billeder.

Tabel Liste

1 vare

Sorter faldende
Tabel Liste

1 vare

Sorter faldende