Vi har lidt udfordringer med bestillinger der kun indeholder PDF eller download produkter
Ring venligst til os 71 99 54 64.

indkøbskurv

Moebius-opslagning

En moebius er en snoet ring, og den har derfor kun én kant, som kan følges hele vejen rundt. Dette gør en moebius interessant at strikke, for når den kun har én kant, er det er muligt at få helt ens kant både øverst og nederst på det strikkede bånd.
En moebius strikkes ved at slå masker op i midten af båndet og derefter strikke ud på begge sider af midten. Moebius-opslagningen fungerer som en usynlig opslagning, og når man strikker videre bliver opslagningen ikke synlig. Når maskerne er slået op, strikkes der rundt som normalt på rundpind. Ved hjælp af moebius-opslagningen, kommer man automatisk til at strikke på begge sider af midten. Det betyder, at det kun er opslagningen, som afgør, om det bliver til en moebiusring. Når maskerne er slået op, kan du derfor strikke et sjovt mønster eller bruge flere farver.

Når arbejdet er strikket færdigt, skal der lukkes masker af. Alle maskerne lukkes af på samme omgang og hele kanten – både foroven og forneden på båndet – er derfor ens. Dette giver mulighed for at gøre kanten personlig med eksempelvis en picot-kant i stedet for den traditionelle aflukning.
Der er mange muligheder i en moebius, fordi den kan varieres i uendeligheder – tag for eksempel et kig på vores forskellige moebiusser herunder. Her kan du også finde vores teknikvejledning til moebius-opslagning, hvor hele opslagningen gennemgås trin for trin med billeder.

God fornøjelse!

Vi kan ikke finde produkter, som matcher valget.