Du kender det alt for godt: Man har pakket alt til charterferien, og er sikker på, at man har alt hvad man mangler, men man har glemt det vigtigste: Strikketøjet! Men hvordan er det nu med reglerne for strikkepinde og garn ombord på flyet? Og hvor skal man opbevare strikketøjet, når det ikke er travlt beskæftiget i hænderne? Fortvivl ikke, LiVi Strik giver dig svarene her:

 • Husk at tjekke hjemmesiden!
  De forskellige flyselskaber og lufthavne har ofte forskellige regler for hvad du må have med, så vær på den sikre side og tjek det inden, du tager strikkepindene på nakken. Som hovedregel er der ingen problemer med at medtage strikkepinde når du flyver fra de danske lufthavne, og strikkepinde er heller ikke noteret som ulovlig genstand i de europæiske retningslinjer, men vær opmærksom på at visse udenlandske lufthavne, fx i USA, kan være mere strikse med hvad der må medbringes.

 • Bambuspinde!
  De fleste flyselskaber accepterer ikke metalpinde, da de kan være farlige og de registreres af metaldetektoren i security. Men bambus-, træ og plastikpinde virker åbenbart mere harmløse og dem kan du som regel godt tage med! Vælg dog ikke dine yndlingspinde - du kan jo risikere at de bliver snuppet af security-vagterne.

 • Start op inden afgang!
  Vi har hørt historier om, at man gerne må medbringe strikkepinde, som sidder i et strikketøj, men ikke løse strikkepinde. Og det giver jo god mening, for rigtige strikkere er naturligvis fuldstændig harmløse og vil da ikke risikere at tabe masker bare for at kapre et fly ;) Så start på strikketøjet inden afgang, så du signalerer at du blot er en harmløs strikker!

 • Småt er godt!
  Når du rejser med dit strikketøj, er der sandsynlighed for at blive taget i security-check-in, så lad hellere dit store, indviklede strikketøj i det dyre mohair blive hjemme og gå efter noget mindre og billigere, som du kan leve med at miste eller tabe masker i. Tjek for eksempel vores grydelapper, karklude og glasbrikker, som alle er små projekter men alligevel spændende at strikke på turen.

 • Posedamer, velkommen!
  Det er altid en god idé at have en stofpose eller lignende til at opbevare dit strikketøj i, når du er på farten. Da er der mindre sandsynlighed for at dit strikketøj bliver viklet ind i dine høretelefoner, eller er i farezonen for lækage fra din solcreme.

 • Sidst men ikke mindst: Husk at hashtagge!
  Vi i LiVi Strik familien vil med glæde se alle jeres strikke-ferie-billeder, så brug hashtagget #strikkeglæde og lad os se hvordan du nyder din strikkeferie!